Forum Remaja


the place where we can share our relief
 
HomePortalGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

View unanswered posts
 Forum TopicsPosts
Last Posts
No new posts

Ramadhan Al Mubarak

Ramadhan Al MubarakUbadah Bin Somit ra. meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda pada suatu hari ketika Ramadhan hampir menjelang: "Telah datang kepadamu bulan Ramadhan, di mana Allah melimpah ruahkan di dalamnya dengan keberkatan, menurunkan rahmat, mengampuni dosa-dosa kamu, memakbulkan doa-doa kamu, melihat di atas perlumbaan kamu untuk memperolehi kebaikan yang besar dan berbangga mengenaimu di hadapan malaikat-malaikat. Maka tunjukkanlah kepada Allah Taala kebaikan dari kamu. Sesungguhnya orang yang bernasib malang ialah dia yang dinafikan daripada rahmat Allah pada bulan ini."
413Kelebihan Solat ...
Sat Mar 19, 2011 6:51 am
ebookmy View latest post
No new posts

Remaja & Aidilfitri

Remaja & AidilfitriMari menyingkap antara remaja dan Aidilfitri yang bakal tiba...

632Selamat Hari Ray...
Mon Aug 27, 2012 1:55 am
Myra_violet View latest post
No new posts

Cinta Remaja

Cinta RemajaPerasaan CINTA itu adalah suatu yang suci anugerah ilahi, tapi adakah kita memahami kesucian cinta itu....
1348Andai Korang Tah...
Tue Sep 18, 2012 2:14 am
tizbazly View latest post
No new posts

Betul Ke?

Betul Ke?Persoalan...betul ke....Lontarkan segala persoalan yang berlegar di fikiran anda...
15171Petronas New Pro...
Sun Jul 28, 2013 7:56 pm
Silence Scream View latest post
No new posts

Aku GERAM!!!

Aku GERAM!!!Luahkan apa yang terbuku di hati anda...tapi kami ingin nasihatkan agar tiada unsurē yang menghina dan mengaibkan negara, kerajaan Malaysia dan kedaulatan negara.. juga tiada unsur perkauman dan melibatkan agama. segala provokasi adalah dilarang.
12GOLONGAN YG TAK ...
Fri Sep 14, 2012 1:35 am
Mar Geyna View latest post
No new posts

Petua Nenek Kebayan

Petua Nenek KebayanSila kongsikan sebarang petua orang dulu-dulu atau sekarang disini....kalau ada side effect dari petua itu, bagi tau jugak ok...
659Memutihkan bawah...
Sun Aug 05, 2012 8:12 am
Myra_violet View latest post
No new posts

Resepi Dapur

Resepi DapurMari belajar memasak...sekarang ni pakar memasak Malaysia di dominasi oleh kaum Adam...Ini Fakta bukan Auta...hehe...Tapi ia tidak jugak dapat melawan masakan dari tangan ibu....itu Lumrah.....Kalau anda ada resepi yang ingin dikongsikan bersama remaja, boleh postkan kat sini...
327AYAM MASAK LENGK...
Fri Sep 21, 2012 3:03 am
BestAtWhatIDo View latest post
No new posts

My Sport

My SportApa perkembangan sukan terkini....
487Do you like a fa...
Mon Apr 29, 2013 7:19 pm
Silence Scream View latest post
No new posts

Malaysia Tetap Di Hatiku

Malaysia Tetap Di HatikuMembangkitkan semangat cintakan negara, keharmonian, perpaduan dan kesetiaan pada negara, bangsa dan agama berlandaskan Lima ( 5 ) Rukun Negara yang disanjung...
638Pernah dengar te...
Fri Oct 19, 2012 3:34 am
Mr. Puzzle View latest post
No new posts

Remaja Celik IT

Remaja Celik ITKepada Forumer atau tetamu yang menziarah Forum Remaja.....di sini anda boleh menyumbangkan apa-apa ilmu mengenai Dunia IT yang tiada sempadan..Dari En. Shaqx Ien :- ''ilmu tanpa amal umpama pohon subur tidak berbuah" Dunia IT tiada sempadan tetapi tetap ada batas-batasnya.....
410Let Me Know
Tue Sep 18, 2012 2:32 am
tizbazly View latest post
No new posts

Remaja & Perniagaan

Remaja & PerniagaanMari kita berdikari..jom buat biznes...Jika anda mempunyai bisnes atau sebarang perniagaan bolehlah promote produk anda di ruangan ini. anda juga boleh membuat urusan jual-beli di ruangan ini. SEGALA RISIKO ADALAH TANGGUNGJAWAB SENDIRI.
5290 Does Number "8"...
Wed Apr 03, 2013 10:36 pm
Mr. Puzzle View latest post
No new posts

PENGUMUMAN

Pengumuman dari Kumpulan Moderator berkenaan forum dan halē lain yang berkaitan. Kumpulan Moderator akan sentiasa memaklumkan kepada ahli jika ada sebarang perubahan di dalam forum. HARAP MAKLUM.
11PERATURAN FORUM...
Thu Aug 28, 2008 7:53 am
Admin View latest post
Free forum : Forum Remaja Empty
Today's active topics
Today's top 20 posters
Overall top 20 posters
Who is online?
Who is online?Our users have posted a total of 665 messages
We have 149 registered users
The newest registered user is ammoy85
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest
Most users ever online was 35 on Wed May 23, 2012 10:20 am

Registered Users: None
No users have a birthday today
Users with a birthday within the next 7 days: eva_alfyee (32)
Legend :   [Administrator ]   [ Moderator ]

New postsNew postsNo new postsNo new posts  Forum is lockedForum is locked